Bijvriendelijke oevers

Slootkanten en oevers zijn een belangrijke habitat voor vele vogels en insecten, waaronder bijen. Hoe kunnen we de slootkanten het beste beheren zodat de vegetatie zich goed blijft ontwikkelen zodat bijen en vogels hier hun voedsel kunnen vinden? Dit is de vraag waar we het tijdens deze bijeenkomst over gaan hebben.

Maloe Dekker van Waterschap Rivierenland zal toelichten hoe slootkanten het beste beheerd worden met oog op de ecologie, de doorstroming en de waterkwaliteit. Maar we zijn ook erg benieuwd naar uw ervaringen. Heeft u zelf een natuurvriendelijke oever of bufferstrook ingezaaid, of heeft u vragen op opmerkingen hierover, dan horen we dit graag. Ook horen we graag van de imkers uit het netwerk hun ervaringen.

We zijn deze middag te gast op het bedrijf van de familie Zwart-Van Kessel “De Kortenhof”, waar langs de natuurvriendelijke oever een bloeiende akkerranden ligt. We gaan het veld in, dus vergeet uw laarzen niet!

Wanneer:       Donderdag 4 september 2014 13:30-16:00 uur
Waar:             Binnenweg 1a, Erichem
Programma:

13:30      Welkom Boki Luske - Louis Bolk Instituut
13.50      Beheer van natuurvriendelijke oevers Maloe Dekker - Waterschap Rivierenland
14.30      Het veld in Uitwisselen van ervaringen over aanleg en beheer van natuurvriendelijke oevers en ingezaaide bufferstroken
15:30      Toekomst van akkerranden in Rivierenland Eric Marsman -Waterschap Rivierenland
16.00      Afsluiting met een drankje                                                                  

 

Er is beperkte capaciteit, dus meld u zich vóór 2 september aan via b.luske@louisbolk.nl of 0343-523860)

Datum: 
donderdag, september 4, 2014